Monday, October 19, 2009

Arvamused rebaste retsimisest

Meie koolis tavaks saanud rebaste ristimisest on igal õpilasel oma arvamus. Sellel nädalal, kui üritus toimus, mis on mitu nädalat tagasi, küsisin umbes kahekümnelt meie kooli õpilaselt, mida nad rebasteretsist kui sellisest arvavad.
Esimese asjana sain teada, et Kadrina Keskkooli õpilased ei oska enamasti äkkvastuseid anda. Õpilased, kellelt küsisin, olid erinevatest vanuseklassidest, kuid enamik neist olid siiski keskkooli õpilased. Põhjus sellele on, et tavaliselt ei ole nooremad õpilased sellise üritusega üldse kokku puutunud.
Kõige tavalisem vastus oli, et rebasterets on hea, tore või mõni muu selline vastus. Kõik vastajad
ütlesid, et see on traditsioon..Kõige põhjalikumalt vastas 11. a klassi õpilane Liis, kes ütles väga hästi, et see on tore ja õpilastele huvitav näha ( ja kaasa teha), ta lisas, et see on väga hea võimalus, kus 11 klass saab harjutada ürituste korraldamist. Kaupo, samast klassist, arvas aga, et rebaste ristimine muutub aasta-aastalt igavamaks. Enamjaolt olid kõik ülejäänud vastajad nõus, et rõvetsemine ja ekstreemsused(munad) ei ole tervitatavad. Samas ütles 9. klassi õpilane, et kui on aeg ise retsija olla, saab tagasi teha.
Jutu sees on ka välja tulnud, et 11 klass peab selle aasta üritust paremaks kui nende endi rebaseks löömist aasta tagasi.
Kõige tähtsam olekski see, et rebaste ristimist peetakse traditsiooniks ning ükski kümnendik ei kujutaks ette aasta algust ilma selleta.
(Küsmine ja rets toimusid 25.09.09)

No comments:

Post a Comment