Monday, November 9, 2009

19. oktoobri tund

See oli meil esimese veerandi viimane kokkusaamine ning õpetajal ei olnud midagi olulist plaanitud. Sel tunnil mõtlesime me küsimusi, mida võiksid Türki sõitvad õpilased küsida inimestelt, kellega nad seal kohtuvad. Ettekandmisele tuli ka viimane Türgit puudutav ettekanne, mis käsitles Türgi ja Euroopa Liidu suhteid ning Türgi emigratsioonipoliitikat. Seda esitlust saab näha siit:


http://public.fotki.com/birgitrae/trgi/
PILDID!

Esmaspäev Türgis! 26.10.2009

Läksime oma majutajaga kooli. Õpilased alusasid koolinädalat sellega, et laulsid kooliõuel hümni ning siis hakkasid klasside kaupa koolimajja minema. Esimesed kaks tundi olime oma majutajatega koos tundides. Mina võin väita, et tundides õppimisest palju välja ei tulnud, kuna nii õpilaste kui ka õpetajate huvi uute õpilaste vastu oli väga suur. Esitati palju küsimusi ning komplimente tuli lademetes rohkem :)

Vahetundides saime eestlastega väljas kokku ning rääkisime oma muljetest. Samuti liitusid meiega õpetajad, kes meenutasid, et me peaksime tuljakut harjutama. Harjutasimegi kohe ja tegime õpilastele väikese etteaste, mis neile meeldis, ning konkurenditeks sattus meile ka kohe üks teine tiim,kohalikest koolipoistest koosnenud grupp, kes samuti oma rahvatantse hakkasid meile demostreerima.

Pärast teist tundi algasid ettekanded. Alustas Türgi, kus õpilased rääkisid vähe ja suurem rõhk oli pandud videotele, kuid mainin ära, et videod olid tõesti suurepäraselt tehtud. Samuti tegi kooli direktor kõne ning meile lauldi. Järgnes paus, kus pakuti lõunat ning kohalikku hõrgutist- jäätist.
Pärast pausi algas ettekanded Portugalist, kus noored meile laulsid. Slaide oli kerge ja huvitav jälgida ning samuti noorte juttu.
Järgnes kohe meie suurepärane tuljak, mis loomulikult kõigile meeldis:P Saime kõik ilusasti oma ettekanded tehtud, kuigi närv oli sees, sest paljud ikka kuulasid meid ning ennast lolliks teha polnud eriti hea mõtte :D Mõnel ikka hääl värises, või tekkis higimull otsaette ning kes siis värises kui haavaleht(nii enne ettekannet, selle ajal ja pärast).
Ettekandeid saab igaüks näha siit:
http://www.slideshare.net/merikekk/estonian-events


Jagasime siis tähtsalt kingid ning kommid ära ning suundusime oma kohtadele. Nii mõnigi kahtlev türklane küsisi meil, ega kommid ei sisalda mingil moel siga. Meile pakkus see nalja ja siis kenalt naeratades vastasime, et pole vaja muretseda ning nad võivad seda täiest vabalt süüa. Järgnesid ettekanded itaallastelt, kellel olid väikesed tehnilised probleemid, kuid said oma ettekandega hakkama.
Ning lõppu tegid poola õpetajad, kuna õpilased ei saanud kahjuks Türki tulla.

Ning siis oligi aeg omadele nägemist öelda, sest oli aeg koju minna. Otsiti oma majutajad üles, suunduti oma bussikeste peale ja võeti siht kojdu poole. Kes mida õhtul tegi, seda tuleb juba asjaosalistelt ise pärida :)

Top Scent project meeting - opening day in Turkey from Merike Sikk on Vimeo.