Sunday, November 15, 2009


Neljapäev Türgis (29.10.2009)

Vabandan hilinemise pärast ka. 29. oktoober oli seal nö iseseisvuspäev - 1923. aastal sai Türgist vabariik. Hommikul kogunesime õpetajate hotellis ning pidime minema vaatama ..mm.. ei tea, kuidas nimetada..rongkäiku? kontserti? festivali? Tänavatel oli päris palju rahvast, ent silma jäid mitmed rahvariietes mehed. Samuti võis märgata sõjaväelasi, hästi palju oli ka poliseinikke ning kotidki otsiti paari kohas läbi. Ent kuna sadas vihma (isegi mitte väga hullusti, minu arvates), läksime edasi kuhugi spordihoonesse, suurde saali. Muide, tänevatel oli väga-väga palju lippe, spordisaal oli seest kaunistatud erinevates suurustes Türgi lippudega.
Spordisaalis oli igat kooli esindamas õpilane, kes hoidis kooli lippu, kokku oli neid mitukümmend.
Seejärel kuulasime kõnesid - kõigepealt linnapea ning seejärel mõned koolipõilased. Meie kooli esindaja luges üsna emotsionaalselt ühe luuletuse, see peaks olema ka videolindil. Pärast kõnesid oli tublide sportlaste autasustamine - kaks väikeste poiste jalgpallivõistkonda said medalid ja karika. Lõpuks saime näha Türgi rahvatantsu ning oligi kõik.
Seejärel sõitsime linnast välja Peugeot' esindusse, sööma. Esmalt saime vaadata autosid (:D) ning järgnes tee joomine, mis oli umbes tunniajase ootamise sisustamiseks. Saime Peugeot' pastakad ja võtmehoidjad endla kingituseks. Siis sõime Peugeot' sööklas ning läksime koju tagasi.

Türgi Vabariigi päev from Merike Sikk on Vimeo.