Wednesday, September 23, 2009

Täitsa algus...




Meie esimene kokkusaamine leidis aset 14. septembril 2009. Kokku oli meid kogunenud 27st inimesest 24. Ruumis valitses ootusärev õhkkond - ega meist keegi ei teadnud eriti täpselt, mida kogu see asi endast kujutab.

Õpetaja saabunud ning plaane veidi tutvustanud, oligi aeg teha esimene rühmatöö. Võtsime loosi järgi rühmadesse ja iga grupp sai endale väikese tutvustava lehe ühe projektis osaleva kooli ja selle ümbruskonna kohta. Esmapilgul paistsid kõik piirkonnad silma oma vaesuse ja viletsusega, kuid mõningate seletuste järel mõistsime, et päris nii hull see asi siiski pole. Nii mõnegi kooli ja selle ümbruskonna kohta tekkis kohe huvi rohkem teada saada, kuid seekord olid kõik saatnud vaid väga esmased andmed.
Selgus, et esimeseks sihtpunktiks kuhu mõned tublimad ka sõita saavad on Türgi. Nii oligi õpetajal mõte, et juba ülejärgmisel tunnil võiksime vaadata mõningad ettekandeid selle maa, kultuuri, ajaloo ja usu kohta. Niisiis oli vaja vabatahtlikke, kes tahaksid ettekannet teha.
Kohe järgmisel hetkel oli klass täis entusiasmist lõhkevaid õpilasi, täis tahtmist õppida ja uurida. Mõnusate muiete saatel jagati ülesanded ning need, kes hiljaks jäid, pidid seekord kurvastusega kodutööst ilma jääma.

Arvan, et meie esimesest kokkusaamist jäi kõigile sisse hea tunne - klassitäis hakkamist täis õpilasi ning vahva õpetaja, valmis meiega üheskoos tegutsema. Nüüd tuleb vaid loota, et see innukus vahepealse ajaga kuskile ei kaoks. :)